Coördinator Translationeel Onderzoek

Bedrijf- en technologieprofiel:

Hubrecht Organoid Technology (HUB) is een non-profit biotech bedrijf gebaseerd op het baanbrekende werk van Prof. Dr. Hans Clevers, die methoden ontdekte om van stamcellen afgeleide menselijke epitheliale ‘miniorganen’ (organoïden) te laten groeien uit weefsels van patiënten met verschillende ziekten. HUB is een wereldwijd toonaangevend centrum voor Organoid-technologie en streeft ernaar zijn preklinische en klinische Organoid-activiteiten uit te breiden met innovatieve technieken.

Positionering:

Vertalend onderzoek beoogt innovatie zo snel en efficiënt mogelijk ten gunste te laten komen van de patiënt. Dit gebeurt door het doen van onderzoek aan patiënt-afgeleid materiaal/weefsel en door het uitvoeren van klinische studies waarbij nieuwe behandelconcepten worden uitgetest. Daarbij wordt veelal gebruik gemaakt van weefsel van patiënten, bijvoorbeeld tumorweefsel of bloed. In het lab kunnen we weefsel kweken in de vorm van mini-orgaantjes (organoïden). Het gebruik van Organoids als model systemen om ziekten bij de patiënten na te bootsen neemt een enorme vlucht. De Stichting Hubrecht Organoid Technology (HUB) en het Utrecht Platform for Organoid Technology (U-PORT) spelen een centrale rol bij het genereren van Organoid biobanken van een grote verscheidenheid aan weefsels, waaronder verschillende typen kanker.

Het betreft een positie bij de Stichting Hubrecht Organoid Technology (HUB) die uitgevoerd zal worden binnen het Utrecht Platform for Organoid Technology van het UMCU. De kandidaat vormt een essentiële schakel tussen het UMCU en HUB. Hij/zij zal deel gaan uitmaken van het Utrecht Platform for Organoid Technology (U-PORT) en een spilfunctie krijgen in de samenwerking met de HUB.

Functieomschrijving:

De Coördinator Translationeel Onderzoek is verantwoordelijk voor het includeren van patiënten in Organoid studies en biobanken en verzamelt en coördineert de klinische data behorend bij de patiënten in de studies.

Hij/zij faciliteert translationeel wetenschappelijk onderzoek door de afname en verzameling van weefsels van patiënten te plannen (patiënten selectie en inclusie), de feitelijke weefselafname door de patholoog te coördineren, zorg te dragen voor een adequate administratie van het gehele proces, alsmede de koppeling met klinische gegevens vorm te geven in daartoe te ontwikkelen databases.

Daarnaast zal hij/zij de voortgang van de studies bewaken door verslag uit te brengen op multidisciplinaire vergaderingen met het studieteam. Er wordt gewerkt volgens Standaard Operating Procedures en werkvoorschriften en conform nationale (WMO), internationale (ICH Good Clinical Practice) richtlijnen.

De coördinatie heeft betrekking op meerdere onderzoeksprojecten. Het betreft hierbij samenwerkingsverbanden met clinici en onderzoekers van meerdere afdelingen binnen het UMCU, HUB, en het Hubrecht instituut.

Doelstellingen, voortgang en kwaliteit van de projecten wordt gewaarborgd in overleg met de leidinggevende, voorzitter van U-PORT (Prof. Dr. O. Kranenburg).

Wij vragen: 

  • Een gemotiveerde en proactieve persoon met een afgeronde HBO opleiding in geneeskunde, verpleegkunde of moleculaire biologie.
  • Iemand die in staat is om zelfstandig en nauwkeurig te werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Ervaring met medisch ethische toetsingsprotocollen, inclusies van patiënten in research studies en database beheer is een pré.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift alsmede een goede beheersing van de Engelse taal.

Bijzonderheden:

Het salaris voor deze positie is afhankelijk van ervaring en achtergrond.

Inschaling geschiedt vergelijkbaar met schaal 8 CAO UMCU.

Wij bieden een aanstelling voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren. De functie is voor 4 of 5 dagen per week.

Contactpersoon UMCU:

Prof Dr O. Kranenburg, voorzitter van U-PORT
Tel nummer: 088 75 58632
Huispostnummer : G04-222
Email: o.kranenburg@umcutrecht.nl

Contactpersoon HUB:

Mw. Arianne Aalbers, HR Manager a.i. HUB
Yalelaan 62,
3584CM Utrecht
Tel nummer: 088 1236325
Email: a.aalbers@hub4organoids.nl

April 10, 2019 HUB and Yamaha Motor Announce their Collabora... February 1, 2019 – Hubrecht Organoid Technology (HUB) and Yamaha Motor Co., Ltd. (Tokyo:7272) announced today their co... read more
April 09, 2019 Hubrecht Organoid Technology and Crownbio ann... March 27, 2019 – Hubrecht Organoid Technology (HUB) and JSR Corporation, the parent company, of Crown Bioscien... read more